Laser Ontharen

Niet meer elke dag je haartjes eruit trekken

De LightSheer diodelaser is de beste oplossing om je van je ongewenste haren te verlossen. Het unieke laserlicht met de juiste golflengte in combinatie met de directe koeling van de huid zorgen voor een veilige en snelle ontharing

Voorwaarden

Je haar moet pigment bevatten. Het pigment is namelijk in staat om licht om te zetten in warmte. Geen pigment, geen omzetting in warmte en dan ook geen ontharing. De warmte van het pigment wordt afgegeven aan de haar en daardoor wordt de voedingsbodem van de haar, het follikel, verhit en vernietigd zonder je huid te beschadigen. Dat heeft alles te maken met voldoende energie in combinatie met directe koeling. Geen enkel ander systeem kan daaraan tippen.

Behandeling

Bijna alle lichaamsbeharing kan worden verwijderd, behalve de wenkbrauwen, omdat de ogen beschermd moeten worden tegen het laserlicht. Je kan uitgaan van 4 tot 6 behandelingen voor een gewenst eindresultaat.

De behandelingen vinden om de 6 of 12 weken plaats, afhankelijk van het te behandelende gebied. De behandeling is niet pijnloos, want we willen nu eenmaal de haarfollikels vernietigen met warmte en dat voel je. Toch is de behandeling goed te verdragen. Het voelt ongeveer als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.

Alle behandelbare volwassen beharing wordt verwijderd, wat achterblijft is de beschermende laag dons beharing. In de loop van de tijd kan de dons beharing onder invloed van bijvoorbeeld hormonen veranderen in volwassen beharing. Deze kan dan eventueel alsnog worden verwijderd.

In de regel ben je voor jaren verlost van de ongewenste haren en is de mogelijke groei van nieuwe volwassen haar uiterst beperkt.

ANBOS gecertificeerd

Ik ben in het bezit van de specialisatie ontharingstechnieken en ben gespecialiseerd in elektrisch ontharen en laserbehandelingen. Ik volg om de drie jaar de verplichte nascholing bij de ANBOS.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk een laserbehandeling. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en polisvoorwaarden kun je in aanmerking komen voor vergoeding van deze behandeling. Ik ben gespecialiseerd in laserbehandelingen en aangesloten bij de ANBOS.